|
Pre kvalifikované vykonávanie povolania a dobré uplatnenie sa žiaci zúčastňujú odborného výcviku. Počas školského roka žiaci pravidelne praxujú na škole:
- v školskej jedálni - obsluha, prevádzka jedálne
alebo v oblasti technológie prípravy pokrmov - varenie,
- na školskej recepcií,
- v školskej hale - prípravné práce na spoločenské podujatia,
- v mliečnom bare - výrobné a odbytové stredisko,
- v školskom bufete,
- v cukrárenskej prevádzke - výroba zákuskov,
- v studenej kuchyni - príprava obložených chlebíkov a bagiet.
Ďalší súvislý odborný výcvik v rozsahu 5 týždňov počas školského roka a 3 týždne počas letných prázdnin je vykonávaný na Slovensku vo vybraných hotelových a reštauračných zariadeniach alebo v zahraničí.
V zahraničí je miestom výcviku žiakov:
- Švajčiarsko, v spolupráci so Slovensko-švajčiarskym
inštitútom pre ďalšie vzdelanie v cestovnom ruchu,
- Cyprus,
- Maďarsko,
- Chorvátsko,
- Taliansko,
- Francúzsko,
- Nemecko,
- Rakúsko,
- Česká republika.
V rámci odborného výcviku študenti spolu s učiteľmi odborných predmetov zabezpečujú na pôde školy alebo aj mimo nej tieto gastronomické podujatia:
|