Podmienky prijatia
Profil absolventa
Odborná prax
Úspechy žiakov
Kontakty školy
Organizácia školského roka
Fotogaléria
Stravovanie
Ubytovanie
Krúžky
Predmety

Pre kvalifikované vykonávanie povolania a dobré uplatnenie sa žiaci zúčastňujú odborného výcviku. Počas školského roka žiaci pravidelne praxujú na škole:

  • v školskej jedálni - obsluha, prevádzka jedálne
    alebo v oblasti technológie prípravy pokrmov - varenie,
  • na školskej recepcií,
  • v školskej hale - prípravné práce na spoločenské podujatia,
  • v mliečnom bare - výrobné a odbytové stredisko,
  • v školskom bufete,
  • v cukrárenskej prevádzke - výroba zákuskov,
  • v studenej kuchyni - príprava obložených chlebíkov a bagiet.

Ďalší súvislý odborný výcvik v rozsahu 5 týždňov počas školského roka a 3 týždne počas letných prázdnin je vykonávaný na Slovensku vo vybraných hotelových a reštauračných zariadeniach alebo v zahraničí.

V zahraničí je miestom výcviku žiakov:

  • Švajčiarsko, v spolupráci so Slovensko-švajčiarskym
    inštitútom pre ďalšie vzdelanie v cestovnom ruchu,
  • Cyprus,
  • Maďarsko,
  • Chorvátsko,
  • Taliansko,
  • Francúzsko,
  • Nemecko,
  • Rakúsko,
  • Česká republika.

V rámci odborného výcviku študenti spolu s učiteľmi odborných predmetov zabezpečujú na pôde školy alebo aj mimo nej tieto gastronomické podujatia:

  • recepcie,
  • stretávky,
  • plesy,
  • stužkové slávnosti,
  • promócie,
  • svadby,
  • karnevaly,
  • konferencie.
  • Žiaci HA podľa aktuálnych platných noriem pripravení na spoločenské podujatie:

    kuchári someliér, kuchár a čašník servírka a čašník